Leefstijl

Bewerking artikel/rubriek 0 replies 256 views

Bij wijze van probeersel heb ik de pagina Leefstijl wat bewerkt. Zie hier de verschillen: https://covidwiki.nl/wp-admin/revision.php?from=379&to=620

Volgens mij zijn al m'n aanpassingen geoorloofd, maar veel zinnen zijn vrij ingrijpend herschreven, dus ik wilde wel even controleren dat men dit oké vindt.

Overigens denk ik dat de pagina sterker wordt met wat meer referenties. Bijv.:

  • "Een van de meeste zichtbare effecten van een ongezonde leefstijl is overgewicht en dat heeft vaak een relatie met dat gedrag."
  • "Maar uit onderzoek blijkt dat het heel moeilijk is om de leefstijl van mensen langer dan een paar weken of maanden te veranderen."
  • "Daar zijn veel verschillende redenen voor, waaronder genetische, psychologische, economische en ecologische."

Tenslotte: de editor geeft me allerlei adviezen over de leesbaarheid. Op zich fijn, maar het lukte me niet om de Flesch-Kincaid score op een acceptabel niveau te krijgen, terwijl de tekst m.i. toch redelijk leesbaar is. Toevallig onlangs nog een stukje geschreven over de beperkingen van dat soort scores; misschien gelden niet al die argumenten ook in dit scenario, maar voorlopig vertrouw ik even op m'n intuïtie en niet op F-K. Ik hoor graag of iemand er anders over denkt!

 

Forgot Password?
Don't have an account? Sign up