Over ons

Waarom?

COVIDwiki is een initiatief van zorgprofessionals die over het onderwerp op sociale media begonnen te posten. Er bleken namelijk nogal veel misverstanden te zijn over de ziektelast van COVID-19, het virus en de pandemie zelf. Daarnaast was er voor iedereen veel te leren en de posts hielpen om overzicht te houden over ontwikkelingen.

Samen schreven ze meerdere artikelen voor een meer medisch publiek, zoals in Medisch contact en Zorgvisie. Diezelfde auteurs dragen op verschillende wijze bij aan COVIDwiki:

Mathijs Binkhorst, kinderarts-neonatoloog, Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis; Martijn S. Luijsterburg, associate professor moleculaire biologie, LUMC; Bernard Leenstra, arts-onderzoeker en huisarts., UMC Utrecht; Chi L. Chiu, vitaliteitskundige, Chivo-Kennisinstituut vitaliteit & leefstijl; Peter Hendriks, openbaar apotheker, PharmaLead; Marie-José de Bruijn-Taken, recovery/IC/CC-verpleegkundige, Rivas Zorggroep; Willy Spaan, professor emeritus virologie, voormalig bestuursvoorzitter LUMC en NFU, Gerben de Jong, bedrijfsarts.

 

Al het werk op de website valt onder de creative commonslicense en mag dus vrij gebruikt worden door derden. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen dit een niet-commercieel platform is en dus ook niet bedoeld is voor commerciële uitingen.

Help ons met het verspreiden van de artikelen!